Van Ideevorming tot Gebruik, Foxtale kan u waardevolle inzichten over de hele Product Lifecycle aanreiken.

Ideevorming

Ideevorming

Ideevorming wordt verbeterd door productonderzoek, zowel in de onstaansfase, waarbij zoveel mogelijk ideeën naar boven komen in brainstormsessies, als in de evaluatie- en afsluitende fase.

Groepsdiscussies met klanten, analyse van de concurrentie, analyse van de eventuele productcontext, in-home observaties, tevredenheidsonderzoek,… Het zijn bijzonder waardevolle ijkpunten voor uw zoektocht naar dat ene, opwindende en vernieuwende idee – of een leidraad bij de beslissing om een minder beloftevol idee stop te zetten.

Concept

Eenmaal een idee waardevol genoeg lijkt om verder te ontwikkelen, worden de karakteristieken ervan samengevat in een gedetailleerd productconcept. Afmetingen, gewicht, vorm, functionaliteit en andere specificaties van het product worden beschreven.

In de conceptfase worden vaak veel beslissingen genomen. Wij leveren u de objectieve data die u nodig hebt om geïnformeerde keuzes te maken omtrent de beste functionele uitvoeringen, designkeuzes, mechanische componenten, navigatie, labeling, enz.

Concept
Design

Design

In de designfase krijgen de algemene ‘look & feel’ van uw product vorm. De mechanische architectuur, materialen en componenten worden overwogen en gekozen.

In de designfase kan de feedback van klanten een belangrijk instrument zijn om het aantal opties te beperken. Ook wanneer een compromis nodig is tussen esthetiek en functionaliteit helpen wij u de juiste balans te vinden in functie van uw einddoel: klantentevredenheid.

Ontwikkeling

In de ontwikkelingsfase worden de verschillende onderdelen van het product gebouwd. Het product en zijn eigenschappen worden getest, aangepast en verfijnd tot het product klaar is voor productie. Verschillende subsystemen en subonderdelen worden samengesteld. Vaak moeten eerdere beslissingen herzien en nieuwe keuzes gemaakt worden in een oogwenk.

Klantenonderzoek geeft u de informatie die u nodig hebt om goed geïnformeerde beslissingen te nemen. En omdat de subonderdelen afgewerkt worden in deze fase, hebben we de kans om gebruikerstests in te schakelen met functionerende subcomponenten en zo nodig last-minute-aanpassingen uit te voeren.

Ontwikkeling
Productie

Productie

Tijdens de pilootproductieperiode worden productielijnen opgezet en de eerst producten geassembleerd. Met pilootproductie beschikt u over een aantal functionerende exemplaren van uw eindproduct. Foxtale gebruikt deze fase om feedback in te winnen van klanten en om eventuele problemen te verhelpen voor de massaproductie begint. In de massaproductiefase worden dan de finale producten gemaakt, klaar voor de markt.

Ook tijdens de massaproductiefase testen we het product bij de gebruikers. Dit type onderzoek is bijzonder belangrijk omdat we erg relevante gebruikersinformatie op grote schaal kunnen verwerven maar ook als basis voor product upgrades en de ontwikkeling van de volgende generatie producten is onderzoek in deze fase van doorslaggevend belang.

Commercialisering

In de commercialiseringsfase wordt het product in de markt gezet en het eerst contact met de klant gelegd. Advertenties en promotionele acties worden de wereld in gestuurd en de rekken worden gevuld met uw product.

Op dat ogenblik is niet langer uitsluitend de kwaliteit van uw product van belang. Ook de advertenties, de commerciële omgeving, de verkopers enz. spelen een bepalende rol in het succes van uw product. Foxtale onderzoekt voor u de dynamiek van al deze factoren in de winkelomgeving.

Commercialisering
Gebruik

Gebruik

De gebruiksfase begint wanneer klanten uw product kopen – het is het startschot voor vele, belangrijke uitdagingen.

Ons marktonderzoek tijdens de gebruiksfase brengt informatie naar boven over de manier waarop klanten uw product ervaren, en die informatie wordt door Foxtale verwerkt tot bijzonder waardevolle input voor de volgende generatie van uw producten of voor nieuwe productlijnen.